René van Meurs

René van Meurs (1985) is de winnaar van de jury- en publieksprijs van Cameretten 2012.

Hij volgt een economische studie als hij in 2006 zonder enige ervaring meedoet aan het Griffioen Cabaret Festival, waar hij de publieksprijs wint.

Van oktober 2006 tot en met maart 2008 speelt hij bij improvisatiecollectief Op Sterk Water. Hij leert er de fijne kneepjes van het improvisatievak, maar flirt ondertussen met zijn nieuwe liefde; stand-up comedy.

Als hij in juni 2007 auditie doet bij Comedytrain, wordt hij daar direct aangenomen. Als goed getraind improvisator houdt hij zich verrassend makkelijk staande op het Toomlerpodium en ontwikkelt zich met zijn frisse stijl en adembenemend tempo tot een publieksfavoriet.

In augustus 2009 maakte hij met Comedytrain de oversteek naar Schotland. Daar speelde hij met het Amsterdam Underground Comedy Collective tijdens het Edinburgh Fringe Festival de hele maand in het Engels.

Hij speelde onder andere op het Amsterdam Comedy Festival in de Melkweg, speelde twee dubbelprogramma’s met Theo Maassen en stond meermaals op Lowlands.

In 2013 gaat René de theaters in met zijn eerste programma Voor de storm. In 2015 volgt zijn tweede programma Even goede vrienden en momenteel tourt hij langs de theaters met Ik beloof niks.

Naast zijn avonturen in het theater is hij op televisie te zien in Padoem Patsss, de one-liner show en Rare Jongens en schrijft hij mee aan diverse tv- en radioprogramma's.

Fragment uit de finale van Cameretten:

René van Meurs

Pagina's