Thomas Acda

Natuurlijk kent u Thomas Acda (1967). Iederéén kent Thomas Acda. Samen met zijn maatje Paul de Munnik verovert de beste man al sinds het einde van de vorige eeuw hitlijsten, concertzalen, theaters en radiogolven galore als Acda & de Munnik. Dat hij daarmee ook indirect verantwoordelijk is voor het bestaan van Veldhuis & Kemper en Nick & Simon, is een hardnekkig gerucht, dat wij hier niet willen ontkrachten.

Hij sierde het podium van Toomler als één van de eerste leden van Comedytrain. Ja, het was back in 1991 dat Thomas zich bij Raoul Heertje meldde en dezelfde avond nog debuteerde toen de immer charmante MC Bas Grevelink hem een obscuur Nijmeegs podium opriep met legendarische woorden die, naar later bleek, deels tot een dame in het publiek gericht waren: ‘Wat zit jij stom te glimlachen?! Je hebt vast een ring door je kut. Zo'n gouden ring dwars door die schaamlippen van je zodat je alleen maar kan glimlachen! Dames en heren, hier is ie....nieuw bij Comedytrain! Thomas Acda!’

Daarna rees zijn ster onweerstaanbaar snel en was hij te bewonderen in de bioscoop (All Stars, Missing Link, Lek) en op televisie (Dit was het nieuws en wederom All Stars). Alles wat ons nu nog rest, helaas, is melancholisch mijmeren over vervlogen tijden en hopen dat zijn carrière alsnog in het slop geraakt. Dan kunt u hem snel weer zenuwachtig biertjes zien hijsen in Toomler.

Thomas Acda