Patrick Laureij winnaar Cameretten 2013

Patrick Laureij mag zich de grote winnaar noemen van de 48e editie van cabaretfestival Cameretten. In een uitverkocht nieuwe Luxor Theater won Patrick zowel de jury- als de publieksprijs.

In de finale nam Patrick het op tegen Rundfunk en Fuad Hassen. 

De jury over de Jury- en Factua Publieksprijswinnaar Patrick Laureij met zijn programma ”Dekking Hoog”:

”Patrick maakt met zijn opkomst vanuit de zaal echt een entree. De jury is onder de indruk van zijn podiumpresentatie en vindt hem een sympathieke en innemende persoonlijkheid. We zien een stoere ‘jongen van de stoep’ en tegelijkertijd een kwetsbare comedian. De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed humoristisch verhaal is bewonderingswaardig. Zelfs het kopen van een prullenbakkie bij de Blokker wordt een belevenis door zijn gortdroge, beeldende vertelstijl. Muffins worden na het zien van deze voorstelling niet meer gegeten maar geplukt. Patrick stelt dat woorden niet zijn wapens zijn, de jury denkt daar anders over en is nieuwsgierig naar wat hij nog meer te vertellen heeft."

Patrtick en de andere finalisten zijn tot eind april 2014 te zien met de Cameretten Finalistentournee.