Patrick Laureij in nieuwe politieserie Noord/Zuid

Noord/Zuid gaat over de Amsterdamse rechercheur Dana, gespeeld door Ariane Schluter, die haar achtergrond als psychologe inzet bij het oplossen van misdaden. Na haar scheiding van Wouter, met wie ze 19 jaar getrouwd is geweest, probeert ze samen met haar dochter Roos, een puber van 16, haar privéleven weer vorm te geven. Dana is teamleider van het rechercheteam. In de eerste aflevering wordt Dana geconfronteerd met een moord. Deze zaak loopt als een rode draad door de serie. Daarnaast worden er per aflevering losse zaken opgelost.

De cast bestaat onder andere uit Ariane Schluter, Katja Schuurman, Gijs Scholten van Aschat, Juda Goslinga, Meral Polat en Patrick Laureij. De regie is in handen van Paula van der Oest (bekend van Black Butterflies, Tiramisu en Zus & Zo). Paula staat ook aan het hoofd van een team van schrijvers waar Lieneke van den Boezem, Simon de Waal en Inge Hardeman deel van uitmaken.

De KRO vindt het belangrijk om Nederlands kwaliteitsdrama te ontwikkelen dat mensen amuseert, maar ook inspireert tot nadenken over menselijke en maatschappelijke dilemma's. "Drama is een belangrijke pijler voor ons. Ik ben trots op de nieuwe serie Noord/Zuid waarbij we de kijker weer op het puntje van hun stoel willen krijgen", aldus KRO-NCRV Mediadirecteur Taco Rijssemus.

Producent Willem Zijlstra: "De serie Noord/Zuid is grimmig en grappig in de breedste zin van het woord binnen het genre drama. We hebben een mooie cast en vertrouw er dan ook op dat de kijkers met veel plezier deze serie gaan beleven".

In april starten de opnames van de nieuwe 10-delige politieserie Noord/Zuid. Deze serie, geproduceerd door FourOne.Media, wordt vanaf januari 2015 uitgezonden bij de KRO op Nederland 1.