Benefiet voor Metakids met o.a. Najib Amhali en Roué Verveer

Najib Amhali en Roué Verveer treden 2 juni in de Schouwburg van Almere belangeloos op om zo geld in te zamelen voor de Stichting Metakids.

De Stichting Metakids zet zich al jaren enorm in voor kinderen met een dodelijke stofwisselingsziekte. Per jaar worden er in Nederland achthonderd kinderen met deze aandoening geboren. Bijna de helft van deze kinderen haalt de achttien jaar niet. De Stichting Metakids vindt dit onaanvaardbaar en wil dat er daarom meer onderzoek wordt gedaan. Om dat te bewerkstelligen is er geld nodig. Veel geld.

Debby Petter, de stuwende kracht achter deze avond en voorzitster van Metakids, is trots dat zoveel bekende artiesten hun medewerking hebben toegezegd. 'Voor veel stofwisselingsziekten is er nog geen behandeling,' zegt ze. 'Daarom moet er geld opgehaald worden om wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen. Kansloos bestaat voor ons niet. Wij moeten deze kinderen helpen. Daarom ben ik heel blij dat veel van mijn lieve collega’s op 2 juni in Almere en Haarlem belangeloos op het podium willen staan om geld voor al deze kinderen in te zamelen. Het wordt ongetwijfeld een mooie en heel bijzondere avond.'

Kaarten voor deze avond op 2 juni in de Schouwburg Almere kosten € 35,-. Alle opbrengsten van deze avond gaan naar Stichting Metakids. Meer informatie over Metakids vindt u op www.metakids.nl.