Tim Fransen bij Milan Kundera's Feest der Onbeduidendheid in De Balie

Milan Kundera (auteur van onder meer De grap en De ondraaglijke lichtheid van het bestaan), een van de belangrijkste hedendaagse schrijvers, beziet in zijn romans de wereld met een briljante, vaak verwrongen gevoel voor humor: bizarre orgies, rampzalige feestjes en gestoorde wetenschappers passeren de revue. Terwijl hij in zijn werk vaak de veelomvattende problemen van de menselijke identiteit wil aankaarten, schroomt hij niet te spelen met dubbelzinnigheden en paradoxen, vaak gepaard met een flinke dosis ironie.

Zijn nieuwe roman Het feest der onbeduidendheid is een bespiegeling op de vraag wat er gebeurt als we een grap niet als grap herkennen. Op zondagmiddag 12 oktober in De Balie verkennen ze deze vraag via Kundera's werk, met de hulp van Tim Fransen en ook schrijfster/filosofe Désanne van Brederode, NRC-criticus Arjen Fortuin, historicus Arnout le Clercq en Hoofd Cinema De Balie Dirk van der Straaten. Isolde Hallensleben presenteert.

Zondag 12 oktober, 16:00 - Meer info en kaarten op de website van De Balie.