'De zachte heelmeester' Daniël Arends op NPO 3

Zaterdag 22 november kun je kijken naar de tv-registratie van Daniel Arends' vierde solovoorstelling 'De zachte heelmeester'. Om 22:30 op NPO 3.

De pers over deze voorstelling:

Parool (****): Arends legt onze hypocrisie bloot
"In De zachte heelmeester valt alles op zijn plaats. Arends haalt de humor niet uit herkenning, maar uit schurende eerlijkheid. (...) Als het alleen maar grappen waren, zou je ze ‘te gemakkelijk' kunnen noemen. Maar in Arends' betoog zijn het vooral bloedserieuze voorbeelden van hoe mensen zich beschermen tegen pijn. Ook sterk zijn de persoonlijke verhalen. (...) Arends suggereert onzekerheid zonder het letterlijk uit te spreken. Schudt aan zijn eigen masker zonder het helemaal af te zetten. "Ik zou willen dat ik niet op mijn hoede hoefde te zijn. En dat jullie dat prima zouden vinden. " (...) Arends houdt je anderhalf uur aan een touwtje. Je wilt meer, maar krijgt het niet. Dat is razend spannend. Er komen verder meer dan voldoende mopjes voorbij. (...) Wat beklijft is echter de groei die Arends heeft doorgemaakt. Hij was immers als een goede stand-upcomedian. Dit is andere koek."

NRC (****):  Daniël Arends doortrapt in foute grappen
"In de regie van Ruut Weissman speelt Arends een doordachte voorstelling , waarin hij met ogenschijnlijk gemak accelereert en gast terug neemt, al naar gelang de opbouw van =zijn redeneringen meer of minder tempo vergt. In elk geval komen de grappen steeds uit een onverwachte hoek.  Foute, incorrecte grappen zijn dat dus vaak, maar tegelijk lachwekkend. Althans: de in stand-up comedy hoogst bedreven Arends weet ze lachwekkend te maken door zijn publiek zo slim en met zo veel zachte dwang voor zich te winnen dat er nauwelijks meer enig verweer mogelijk is. Dat maakt hem tot een intrigerend cabaretier. "

Volkskrant (***)
"Daniël ergert zich dood aan al die meningen die worden rondgetetterd via talkshowtafels en sociale media. Het geschreeuw moet stoppen, illustreert hij aan de hans van een reeks rake voorbeelden. (...) Arends weigert om mee te doen aan de meningenbrij in de media, maar gelukkig is daar zijn vierde theatersolo, De zachte heelmeester. Daarin kan hij ongebreideld ‘verbaal agressief' zijn. (...) Arends is goed gebekt, en laat zijn publiek in anderhalf uur vele hoeken van het theater zien. Scherpzinnig. (...) Arends is een volleerde stand-up-comedian, die precies weet hoe hij zijn grappen moet timen en zijn publiek moet bespelen. "

Telegraaf (****)
"De winnaar van Cameretten 2006 paart bravoure aan een goede timing, slaat volop zijwegen in zonder uit de koets te raken en heeft ook nog iets te melden dat hout snijdt."