De Boskampi's geselecteerd voor Sundance Filmfestival

Nederlandse jeugdfilm De Boskampi's met Henry van Loon in een van de hoofdrollen is geselecteerd voor Sundance Film Festival,  een van de belangrijkste filmfestivals in Amerka. De film die in het Engels Little Gangster heet is te zien bij onderdeel Sundance Kids. Het festival vindt plaats in Utah van 21 t/m 31 januari.

Over de film:
Rik Boskamp (Thor Braun), zoon van een sullige boekhouder, wil maar één ding: niet meer gepest worden. Geïnspireerd door een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader (Henry van Loon) in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi. Het plan werkt! Rikkie Boskampi wordt niet meer gepest, iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect. Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rikkie zijn leugen nu nog vol houden?

De Boskampi's is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Marjon Hoffman.