René van Meurs

René van Meurs (Schipluiden, 1985) is de winnaar van de jury- én publieksprijs van Cameretten 2012.

Hij volgt een economische studie als hij in 2006 zonder enige ervaring meedoet aan het Griffioen Cabaret Festival, waar hij de publieksprijs wint.

Improvisatiecollectief Op Sterk Water lijft hem in en met deze mannen tourt René twee jaar lang door Nederland. Hij leert er de fijne kneepjes van het improvisatie-vak, maar flirt ondertussen met zijn nieuwe liefde; stand-up comedy.

Als hij in juni 2007 auditie doet bij Comedytrain, wordt hij daar direct aangenomen. Als goed getraind improvisator houdt hij zich verrassend makkelijk staande op het Toomlerpodium en ontwikkelt hij zich met zijn frisse stijl en adembenemend tempo tot een publieksfavoriet.

In 2013 gaat René de theaters in met zijn eerste avondvullende programma Voor de storm. In 2015 volgt zijn tweede solovoorstelling: Even goede vrienden en momenteel tour hij langs de theaters met zijn derde show: Ik beloof niks.

Naast zijn avonturen in het theater, is hij op televisie te zien in Padoem Patsss, de one-liner show en wordt hij teamcaptain bij Rare Jongens. Daarnaast is hij al jaren één van de vaste schrijvers van het satirische televisieprogramma Dit was het nieuws.

Meer info over René op zijn website.

Pagina's